flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено конкурс на зайняття посади державної служби категорії «В» – секретаря суду

06 червня 2022, 15:08

 

Оголошення!

 

Відповідно до наказу Корюківського районного суду Чернігівської області від 06 червня 2022 року № 5 «Про оприлюднення інформації про заміщення вакантної посади секретаря суду Корюківського районного суду Чернігівської області» оприлюднюємо інформацію про заміщення вакантної посади державної служби категорії «В» секретаря суду Корюківського районного суду Чернігівської області (строково, на період відсутності основного працівника) у період дії воєнного стану без конкурсного відбору, на підставі поданої заяви, до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану.

Термін подання заяви і документів: до 17 год. 00 хв. 08 червня 2022 року.

 

З питань працевлаштування звертайтесь до керівника апарату суду Ющенко Наталії Миколаївни за телефоном (04657) 2-27-78 

 

Примітка.

Відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» від 12 травня 2022 року № 2259-ІХ, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12 травня 2015 року № 389-VIII (зі змінами та доповненнями) у період дії воєнного стану особи призначаються на посади державної служби без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Особа, яка претендує на зайняття політичної посади, посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, посади керівника комунального підприємства, установи, організації, у період дії воєнного стану не подає декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", та документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Особи, призначені у період дії воєнного стану на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, у разі якщо такі документи не були подані ними раніше.

Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, на які особи призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Спеціальна перевірка, передбачена Законом України "Про запобігання корупції", стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища та посад з підвищеним корупційним ризиком, перелік яких затверджується Національним агентством з питань запобігання корупції, а також перевірка, передбачена Законом України "Про очищення влади", стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрації), під час дії воєнного стану не проводяться.

Організація проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", а також перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади", стосовно осіб, призначених у період дії воєнного стану, здійснюється протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, крім випадку звільнення такої особи до дня припинення чи скасування воєнного стану або закінчення проведення зазначених перевірок під час дії воєнного стану.

 

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Керівник апарату суду Корюківського районного суду Чернігівської області ____підпис_______Н.М. Ющенко

"_09_" грудня 2021 року

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

СЕКРЕТАРЯ СУДУ

КОРЮКІВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

  1. Загальна інформація

 

Категорія посади державної служби

В

Посада

Секретар суду

Посада безпосереднього керівника

Старший секретар суду

Посада особи, яка здійснює координацію діяльності

Заступник керівника апарату суду

 

  1. Мета посади

Реєстрація процесуальних документів, автоматизований розподіл судових справ між суддями, облік судових справ, звернення судових рішень до виконання, видача судових рішень.

  1. Основні посадові обов'язки

1

Здійснює роботу з обліку та зберігання судових справ про адміністративні правопорушення, документів первинного обліку.

2

Своєчасно вносить до автоматизованої системи документообігу суду достовірні відомості в межах наданих повноважень відповідно до вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду та забезпечує конфіденційність інформації, яка в ній міститься.

4

Виконує вимоги Інструкції з діловодства та є відповідальним за збереження процесуальних та інших документів, а також за нерозголошення інформації з обмеженим доступом, що міститься в них.

5

Здійснює автоматизований розподіл між суддями справ про адміністративне правопорушення відповідно до вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

6

Здійснює сканування судових справ, переданих на зберігання до канцелярії суду, та подальше їх експортування до автоматизованої системи документообігу суду

7

Забезпечує своєчасне внесення до автоматизованої системи документообігу суду відомостей про надходження апеляційних скарг чи ухвал касаційної інстанції та направлення судових справ до вищих інстанцій.

8

Здійснює підготовку та направлення судових справ за межі суду (до апеляційної чи касаційної інстанції, до іншого місцевого суду, до слідчих органів) відповідно до процесуального законодавства України.

9

Доповідає старшому секретарю про дотримання секретарями судових засідань строків передачі справ про адміністративні правопорушення до канцелярії суду.

10

Забезпечує своєчасне внесення до автоматизованої системи документообігу суду достовірних відомостей щодо дат набрання та втрати винесеними та скасованими судовими рішеннями законної сили, а також направлення таких відомостей до Єдиного державного реєстру судових рішень.

11

Здійснює виготовлення копій судових рішень, які зберігаються в канцелярії суду, учасникам судового процесу відповідно до чинного законодавства України.

12

Здійснює прийом громадян, видачу копій судових рішень, інших документів,  які  зберігаються  в  канцелярії  суду, та судових справ про адміністративні правопорушення для ознайомлення учасникам судового процесу відповідно до встановленого порядку.

13

Здійснює прийом судових справ про адміністративні правопорушення та копій фонограм на зберігання до канцелярії суду.

14

Проводить роботу з оформлення звернення судових рішень до виконання відповідно до процесуальних кодексів України та Закону України"Про виконавче провадження", контролює одержання повідомлень про їх виконання та забезпечує своєчасне приєднання до судових справ про адміністративні правопорушення.

16

Складає за встановленими формами статистичні звіти про результати розгляду судових справ про адміністративні правопорушення, забезпечує своєчасне подання всіх форм звітів територіальному управлінню Державної судової адміністрації України у Чернігівській області та відповідному територіальному структурному підрозділу статистики за своїм місцезнаходженням.

17

Організовує та здійснює підготовку статистичних таблиць, довідок, інформацій для використання в діяльності суду, на оперативних нарадах, при проведенні перевірок канцелярій суду, на звернення інших відомств.

18

Здійснює підготовку та передачу до архіву суду судових справ про адміністративні правопорушення за минулі роки, провадження у яких закінчено, а також іншу документацію канцелярії суду за минулі роки:                   

-                     проведення перевірки цілісності судової справи та проставляння строків її зберігання;

-                     доповнення внутрішнього опису судової справи та складання засвідчувального напису;

– складання описів справ (окремо за категоріями), у тому числі постійного та тривалого (понад 10 років) зберігання, з метою передавання до архіву суду судових справ та іншої документації.

19

Здійснює прийом, реєстрацію, попередню оцінку відповідності процесуальному законодавству України та розподіл кореспонденції, що надійшла до суду.

20

Відповідно до Закону України "Про звернення громадян", за дорученням керівника апарату суду, розглядає звернення та готує проекти відповідей на них.

21

Постійно підвищує рівень своєї професійної компетентності.

22

За дорученням (наказом) керівника апарату суду здійснює роботу з обліку та зберігання судових справ інших категорій, речових доказів та документів первинного обліку.

 

  1. Права

1.

Користуватися правами і свободами, передбаченими Конституцією України, Законами України "Про державну службу", "Про судоустрій і статус суддів" та іншими актами законодавства.

2.

На соціальний та правовий захист відповідно до свого статусу.

3.

Брати участь у нарадах та зборах трудового колективу суду.

4.

Підвищувати свій професійний рівень у системі підготовки та підвищення кваліфікації працівників апарату суду.

5.

Вносити пропозиції керівникові апарату суду, його заступнику та старшому секретарю суду щодо покращання умов, удосконалення форм і методів роботи канцелярії суду, забезпечення належної взаємодії з працівниками апарату суду, а також щодо покращання роботи суду в цілому.

  1. Зовнішня службова комунікація

1.

Секретар суду безпосередньо підпорядковується старшому секретарю суду. На час відсутності старшого секретаря суду його обовʼязки покладаються на секретаря суду.

2.

Секретар суду отримує доручення від голови судді, керівника апарату суду, заступника керівника апарату суду,  старшого секретаря суду.

3.

Судовий розпорядник отримує від працівників апарату суду необхідну інформацію для виконання своїх завдань та обов'язків.

  1. Умови служби

Щорічні основні та додаткові відпустки, інші відпустки секретарю суду надаються відповідно до вимог законів України "Про державну службу" і "Про відпустки". Накази про відпустки секретарю суду видає керівник апарату суду згідно із затвердженим головою суду графіком відпусток.

 

Погоджено

 

 

 

 

Старший секретар суду
(посада безпосереднього керівника)3

 

_підпис_
(підпис)

 

Тамара Величко
(ім'я та прізвище)

 

09.12.2021
(дата)

З посадовою інструкцією ознайомлений(а)

та один екземпляр посадової інструкції отримав:

 

«___»_____________2021 року        __________             ________________

                                                                  (підпис)                                    (ПІБ)