flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено конкурс на зайняття посади державної служби категорії «В» – судового розпорядника

24 лютого 2023, 10:35

 

Оголошення!

 

Відповідно до наказу Корюківського районного суду Чернігівської області від 24 лютого 2023 року № 5 «Про оприлюднення інформації про заміщення вакантної посади судового розпорядника Корюківського районного суду Чернігівської області» оприлюднюємо інформацію про заміщення вакантної посади державної служби категорії «В» судового розпорядника Корюківського районного суду Чернігівської області у період дії воєнного стану без конкурсного відбору, на підставі поданої заяви, до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану.

Термін подання заяви і документів: до 12 год. 00 хв. 27 лютого 2023 року.

 

Примітка.

Відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» від 12 травня 2022 року № 2259-ІХ, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12 травня 2015 року № 389-VIII (зі змінами та доповненнями) у період дії воєнного стану особи призначаються на посади державної служби без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Особа, яка претендує на зайняття політичної посади, посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, посади керівника комунального підприємства, установи, організації, у період дії воєнного стану не подає декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", та документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Особи, призначені у період дії воєнного стану на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, у разі якщо такі документи не були подані ними раніше.

Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, на які особи призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Спеціальна перевірка, передбачена Законом України "Про запобігання корупції", стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища та посад з підвищеним корупційним ризиком, перелік яких затверджується Національним агентством з питань запобігання корупції, а також перевірка, передбачена Законом України "Про очищення влади", стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрації), під час дії воєнного стану не проводяться.

Організація проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", а також перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади", стосовно осіб, призначених у період дії воєнного стану, здійснюється протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, крім випадку звільнення такої особи до дня припинення чи скасування воєнного стану або закінчення проведення зазначених перевірок під час дії воєнного стану.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Керівник апарату суду Корюківського районного суду Чернігівської області ____підпис_______Н.М. Ющенко

"_29_" жовтня 2021 року

 

 

 

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

СУДОВОГО РОЗПОРЯДНИКА

КОРЮКІВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

  1. Загальна інформація

 

Категорія посади державної служби

В

Посада

Судовий розпорядник

Посада безпосереднього керівника

Старший судовий розпорядник

Посада особи, яка здійснює координацію діяльності

Керівник апарату суду

 

  1. Мета посади

Забезпечення додержання особами, які перебувають у суді, встановлених правил; виконання учасниками судового процесу та іншими особами, які перебувають у залі судового засідання, розпоряджень головуючого судді в судовому засіданні; взаємодія зі Службою судової охорони, Національною поліцією України, Національною гвардією України щодо підтримання громадського порядку в залі судового засідання та у приміщенні суду.

  1. Основні посадові обов'язки

1

Забезпечує неухильне виконання розпоряджень головуючого судді.

2

Забезпечує належний стан зали судового засідання, підготовку її до слухання справи й доповідає про готовність головуючому судді.

3

Визначає з урахуванням кількості місць конкретні місця розміщення та можливу кількість осіб, які можуть бути присутніми в залі судового засідання.

4

Оголошує про вхід суду до зали судового засідання і вихід з неї та пропонує всім присутнім встати.

5

Запрошує за розпорядженням головуючого судді до зали судового засідання свідків, експертів, перекладачів, приводить їх до присяги.

6

Запрошує за розпорядженням головуючого судді до зали судового засідання інших учасників судового процессу.

7

За розпорядженням головуючого судді приймає від учасників судового процесу документи, докази та інші матеріали, що стосуються розгляду справи, і передає їх головуючому судді під час судового засідання.

8

Забезпечує дотримання вимог процесуального законодавства з метою обмеження спілкування свідків, які вже були допитані судом, із тими свідками, яких суд ще не допитав.

9

Забезпечує виконання вимог процесуального законодавства щодо проведення закритого судового засідання та вживає заходів до обмеження входу до зали судового засідання сторонніх осіб.

10

Сприяє доступу до приміщень суду та залів судового засідання осіб з обмеженими фізичними можливостями під час реалізації ними своїх прав

11

Забезпечує координацію діяльності щодо доставки в судове засідання підозрюваних і обвинувачених, які тримаються під вартою, та інформує головуючого суддю про затримку чи неможливість доставки цих осіб у суд.

12

Виконує інші розпорядження головуючого судді, пов'язані із створенням умов, необхідних для розгляду справи.

13

Забезпечує взаємодію з працівниками Національної поліції України, Національної гвардії України, Служби судової охорони.

14

Вживає заходи безпеки щодо недопущення виведення з ладу засобів фіксування судового процесу особами, присутніми в залі судового засідання.

15

Забезпечує виконання вимог процесуального законодавства щодо надання особам, які беруть участь у судовому засіданні, пам'яток про їхні права та обов'язки, що передбачені процесуальним законодавством України.

16

Забезпечує зберігання документів, які надійшли до архіву суду.

17

Приймає на зберігання від відповідних працівників апарату суду документи, що закінчені діловодством.

18

Бере участь у розробленні номенклатури справ, перевіряє правильність формування та оформлення справ під час їх передавання до архіву.

19

Згідно з чинними правилами шифрує справи; систематизує і розміщує справи, веде їх облік; готує зведені описи справ постійного і тимчасового термінів зберігання, акти для передавання справ на державне зберігання, на списання та знищення, а також бере участь у роботі з експертизи цінності архівних документів.

20

Веде прийом громадян, видачу копій судових рішень, інших документів, які зберігаються в архіві суду, та судових справ для ознайомлення учасникам судового розгляду відповідно до встановленого порядку; під час видачі копій судових рішень готує відповідні супровідні документи; приєднує до судових справ, які зберігаються в архіві суду, документи, що підтверджують виконання судових рішень.

21

Готує необхідні довідки на основі відомостей, які є в документах архіву, веде їх облік; готує необхідні дані для складання звітності щодо роботи архіву.

22

Виконує інші завдання та доручення, покладені на нього керівником апарату суду.

  1. Права

1.

Судовий розпорядник користується правами і свободами, передбаченими Конституцією України, законами України "Про судоустрій і статус суддів", "Про державну службу" та іншими актами законодавства.

2.

За дорученням головуючого судді робить зауваження учасникам судового процесу та іншим особам, присутнім у залі судового засідання, у разі порушення ними встановлених правил або невиконання розпоряджень головуючого в судовому засіданні, вимагає від таких осіб додержання порядку та вживає відповідних заходів щодо усунення порушень.

3.

Звертається до Служби судової охорони, Національної поліції України, Національної гвардії України у випадках порушень громадського порядку в приміщенні суду та з метою затримання осіб, які чинять протиправні дії.

4.

Видаляє із зали судового засідання за розпорядженням головуючого судді осіб, які відмовляються виконувати його законні вимоги, проявляють неповагу до суду та порушують процесуальний порядок здійснення судочинства.

5.

Видаляє із приміщення суду за розпорядженням голови суду осіб, які проявляють неповагу до суду та порушують громадський порядок у приміщенні суду. У разі неможливості видалення правопорушника з приміщення суду судовий розпорядник повинен звернутися до Служби судової охорони.

  1. Зовнішня службова комунікація

1.

Судовий розпорядник безпосередньо підпорядковується старшому судовому розпоряднику. На час відсутності старшого судового розпорядника його обовʼязки покладаються на судового розпорядника.

2.

Судовий розпорядник отримує доручення від головуючого судді, керівника апарату суду, старшого судового розпорядника.

3.

Судовий розпорядник під час виконання своїх обов'язків та завдань взаємодіє з ДСА України, територіальним управлінням, працівниками апарату суду та іншими підприємствами, установами, організаціями, у тому числі зі Службою судової охорони, Національною поліцією України, Національною гвардією України.

  1. Умови служби

Щорічні основні та додаткові відпустки, інші відпустки судовому розпоряднику надаються відповідно до вимог законів України "Про державну службу" і "Про відпустки". Накази про відпустки судовому розпоряднику видає керівник апарату суду згідно із затвердженим головою суду графіком відпусток.

 

Погоджено

 

 

 

 

Старший судовий розпорядник
(посада безпосереднього керівника)3

 

_підпис_
(підпис)

 

Віктор Тищенко
(ім'я та прізвище)

 

_29.10.2021_
(дата)

 

З посадовою інструкцією ознайомлений(а)

та один екземпляр посадової інструкції отримав:

 

«___»_____________202__ року        __________             ________________

                                                                  (підпис)                                    (ПІБ)